Zet de stap naar hernieuwbare energie voor de toekomst

Joassin Tanking Sprl, Flawinne

Petrochemie & energie: schilderwerken & coatings

Constructiebedrijf Ivens Nv biedt totaaloplossingen aan voor opslag van vloeibare stoffen voor de petrochemische sector. Voor dit toonaangevend bedrijf heeft Suerickx Industrial de opdracht gekregen om schilderwerken uit te voeren bij Joassin Tanking Sprl. Dit bedrijf gevestigd in Flawinne nabij Namen heeft zich uitgebreid door het bouwen van 3 nieuwe opslagtanks. De schilderwerken aan de nieuwbouwtanks werd door Suerickx Industrial uitgevoerd.

Uitvoering schilderwerken

Buitenschilderwerken op tanks

Al onze projecten starten altijd met een toolboxmeeting. Tijdens deze werkvergadering krijgen de schilders alle informatie over de opdracht, de installatie waarin ze aan het werk gaan en alle specifieke veiligheidsmaatregelen.

Na de startersbriefing werd al het voorbereidend werk gedaan. Dit wilt zeggen: het afplakken van de niet te behandelen materialen met bouwfolie, voorziening van de nodige PBM’s én afbakenen van de werfzone met signalisatie lint en of heras hekwerk.

Het schilderen van de drie tanks bestaat uit dak, wand en dakleuningen. Elk benoemd onderdeel werd in 4 fases onder handen genomen. Eerst werden de verroeste delen handmatig ontroest tot een reinheidsgraad ST2.

De tweede fase van dit project is het aanbrengen van een aluprimerlaag Sigmacover 690. Dit is een epoxy primerlaag ‘ high solid’, aluminium gepigmenteerd gemodificeerde epoxy polyamine primer coating en is ideaal voor de applicatie op niet gestraalde ondergronden. Deze eerste laag heeft een zeer goede hechting op verouderde ondergronden.

Vervolgens werd een tussenlaag aangebracht Sigmacover 456. tweecomponenten high build coating op basis van epoxy, met polyamide verharder die onbeperkt overschilderbaar is. Tenslotte werd de eindlaag aangebracht Sigmacover 580 HB. Tweecomponenten halfglanzende highsolid eindlaag op basis van aliphatische acrylaat-polyurethaan, bestand tegen spatbelasting van minerale en plantaardige oliën, parafinnes en milde chemicaliën.

Group Suerickx

Contact

Wenst u uw renovatie- of bouwproject met ons te bespreken? Wij helpen u zoeken naar een passende oplossing. 

Contact-Group-Suerickx-Julie
contacteer ons

Contacteer ons

TOP