Zet de stap naar hernieuwbare energie voor de toekomst

Staalconservering geeft refurbished silo's een nog langere toekomst

Cementbouw is één van de grootste producenten in Nederland in de sector van bindmiddelen, zand en grind. Voor hun site in Wanssum rekenden ze op de hulp van Group Suerickx voor het conserveren van hun stalen silo’s, waarin de producten van Cementbouw worden bewaard. Waar Group Suerickx normaliter bestaande silo’s aanpakt, ging het nu om refurbished silo’s.

Ook Cementbouw zag het nut in van conservering en deed hiervoor beroep op Group Suerickx.

Staal is 100% herbruikbaar en dient dan ook goed onderhouden te worden. De oplossing hiervoor is het aanbrengen van een goede conservering ter bescherming van het staal tegen onder andere corrosie. Bovendien zorgt conservering ook voor een verlenging van de levensduur van het staal.

 

 

Zo gaat staalconservering in zijn werk

Allereerst werden de silo’s -die 30 à 40 meter hoog zijn- gereinigd, om vervolgens een hoogwaardig verfsysteem in drie lagen aan te brengen van PPG.

De conservering van de silo’s gebeurt gefaseerd: eerst het onderstel, dan de silo an sich en daarna het dak. Bovendien gebeurde dit alles toen de silo’s gedemonteerd op de grond lagen. De silo’s waren pas helemaal compleet toen het logo van Cementbouw met een sjabloon werd aangebracht.

Staalconservering

Group Suerickx

Contact

Wenst u uw renovatie- of bouwproject met ons te bespreken? Wij helpen u zoeken naar een passende oplossing. 

Contact-Group-Suerickx-Julie
contacteer ons

Contacteer ons

TOP