Zet de stap naar hernieuwbare energie voor de toekomst

Duracell kiest voor duurzame toekomst met gerenoveerd dak voor zonnepanelen

Duracell is een wereldwijd toonaangevend be- drijf op het gebied van consumentenbatterij- en. Dagelijks vertrekken vanuit Europese hub in Aarschot en Heist-op-den-Berg meer dan vijf miljoen AA- en AAA-batterijen. Onder de noemer ‘Powering a Greener Future’ neemt Duracell het voortouw op het vlak van milieu-initiatieven en koos het bedrijf vastberaden voor een dakreno- vatie in combinatie met zonnepanelen op het logistiek centrum.

Duracell koos Group Suerickx als partner voor het renoveren van zijn plat industrieel dak. Het opzet was om het dak van om en bij de 40.000 m² -verdeeld over verschillende niveaus- klaar te maken in functie van de ruim 8.000 zonnepanelen die er later op zouden komen.

 

Industriële dakrenovatie op maat

Om een technisch correct voorstel uit te werken, deed Group Suerickx een ge- detailleerde opmeting on-site in combinatie met verschillende dakpuncties. In functie daarvan werd er 100mm extra PIR isolatie van Recticel geplaatst dewel- ke mechanisch werd bevestigd volgens de opgemaakte windlastberekeningen. Als nieuwe dakdichting werd er gekozen voor een witte TPO-dakbedekking van Elevate. Deze is beperkt in gewicht, er is géén nood aan open vlam tijdens uitvoering en bovendien weerkaatst de witte dichting de warmte door reflec- tie. Door de lichte kleur zullen de glas-glas zonnepanelen ook een hogere op- brengst hebben dan bijvoorbeeld bij een donkere roofing.

FM Approved

Verder moest er ook rekening gehouden worden met de strenge criteria van verzekeringsmaatschappij FM Global. De nodige FM Approvals van de verschillende materialen waren een eerste vereiste maar ook de combinatie van de verschillende materialen moest uiteraard goedgekeurd worden. Bovendien moest er ook aan extra eisen voldaan worden omwille van de zonnepanelen die nadien geplaatst werden. Er komen dus heel wat zaken bij kijken maar door de juiste aanpak en de open communicatie tussen Group Suerickx, Duracell en de FM ingenieurs werd dit dak aanvaard als FM approved.

Group Suerickx

Contact

Wenst u uw renovatie- of bouwproject met ons te bespreken? Wij helpen u zoeken naar een passende oplossing. 

Contact-Group-Suerickx-Julie
contacteer ons

Contacteer ons

TOP