Montea, Mechelen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Huidige situatie:

Montea is een ontwikkelende investeerder in logistiek vastgoed in België, Nederland en Frankrijk. Ze creëren samen met de klant de ideale vastgoedoplossing. Voor één van hun gebouwen gelegen te Mechelen was een dakrenovatie essentieel. Het dak heeft een aanzienlijke oppervlakte van 10 000 m² en is voorzien van zonnepanelen.

Group Suerickx oplossing:

Rekening houdend met de nieuwe waterdichting, de huidige isolatienormen, het dampscherm, het gewicht van de zonnepanelen en nog heel wat andere aandachtspunten, kozen we samen met de klant voor een bitumineus dampscherm en een aluminium gecacheerde PIR isolatie van 120 mm om aan de huidige isolatienormen te voldoen.
Voor de waterdichting stelden we een witte TPO-dakbedekking van 1,5 mm dik voor. Het grote voordeel hiervan is het minimale gewicht, het zeer duurzame karakter door de afwezigheid van weekmakers en de witte kleur die zorgt voor een optimale reflectie van het zonlicht. Op die manier is onze klant opnieuw voor vele jaren gerust. Als surplus voorzagen we overal noodzakelijke noodspuwers gezien deze nog niet aanwezig waren op het dak.
Geen enkel aspect wordt bij Group Suerickx over het hoofd gezien.

Uitgevoerde werken:

Het dak bestond oorspronkelijk uit steeldeck met 50 mm rotswolisolatie en daarbovenop een tweelagige bitumineuze dakdichting. Bijkomende uitdaging waren de aanwezige zonnepanelen op het dak. Aangezien de renovatie in de maanden mei en juni werd uitgevoerd was het belangrijk dat het opbrengstverlies van de zonnepanelen tot een minimum gereduceerd werd. Een goede planning en communicatie waren hierbij cruciaal, en laat dat nu juist het gene zijn waar Group Suerickx in uitblinkt! De zonnepanelen werden in fases gedemonteerd zodat we de dakrenovatie fase per fase konden afwerken. De bestaande dakhuid, inclusief isolatie werd volledig verwijderd en een nieuwe opbouw werd vervolgens gerealiseerd.

In de voormiddag verzorgden we de afbraak op een berekende manier zodat we ‘s avonds de werf opnieuw waterdicht konden achter laten. Het dak werd voorzien van nieuwe isolatie conform de huidige wetgeving en waterdicht afgewerkt met een TPO dakbedekking van 1.5 mm dik. Van zodra de dakrenovatie van een fase uitgevoerd was, werden de zonnepanelen opnieuw gemonteerd. Op die manier was er telkens slechts een minimaal percentage van de PV-installatie dat geen stroom kon opwekken.

Zo konden we op 8 weken tijd 10.000 m² dak met zonnepanelen renoveren.

Projectspecifieke cijfers:

   – Uitgevoerde oppervlakte: 10 000m²

   – Doorlooptijd project: 8 weken

   – Tijdstip van uitvoering: Mei 2020

Gebruikte technieken:

         – Bitumineus zelfklevend dampscherm

         – Aluminium gecacheerde PIR isolatie van 12cm

         – TPO dakdichting d=1.50mm