Veiligheid eerst!

veiligheid-2

Dagelijks voeren onze vakmensen renovatiewerken uit en dit met een groot veiligheidsbewustzijn. Voortdurende bijscholing is noodzakelijk voor hun permanent hoge graad van specialisatie en de veiligheid van u en onze mensen. Veiligheid is een absolute prioriteit om een betrouwbare partner te kunnen zijn bij industriële werken. Onze eigen interne preventieadviseur, alsook onze ervaren werfleiders, arbeiders en projectleiders werken hier dagelijks aan mee.

Safety Day 2019

VCA-certificatie

Al onze bedrijven beschikken over een VCA Petrochemie certificaat dat het sterk veiligheidsbeheerssysteem voor ieders activiteiten aantoont alsmede op specifieke aanvullende eisen voor de petrochemie.

Veiligheid, gezondheid en milieu zijn en blijven ook binnen de wereld van de “Renovatie” van cruciaal belang.

Dit is een belangrijke investering voor ons en vraagt inspanningen van al onze medewerkers en partners bij de realisering van onze werkzaamheden.

veiligheid-group-suerickx

Toolboxmeeting

Binnen elk van onze bedrijven organiseren we een maandelijkse toolbox meeting, hét communicatiemiddel bij uitstek om het “welzijnsgedrag” van onze medewerkers positief bij te sturen.

Onze preventieadviseur werkt daarvoor d.m.v. een PowerPointpresentatie een onderwerp uit dat op een praktische, soms ook interactieve manier onder de aandacht wordt gebracht.

Dat kan gaan over wetgeving of gebruik van PBM tot een specifieke veiligheidssituatie, een geanalyseerd risico, vaststellingen bij een werkplekinspectie, enzovoort.

Hoofdzaak hierbij is steeds het stimuleren van de proactieve houding door direct toepasbare informatie te verstrekken en kennis uit te wisselen.

Uitgebreide startbriefing

Een specifieke startbriefing wordt georganiseerd vooraleer onze mensen starten met een nieuw project. Hiermee krijgen de medewerkers in kwestie alle informatie om met kennis van zaken aan het project te beginnen. Tijdens de werken staat onze werfleider in voor de strikte opvolging van alle veiligheidsafspraken.