Home » Referenties
Referenties
Condominium

Residentie Ardevel, Halle

Activiteit: Gevelreiniging, Terras- en betonrenovatie

Verloop van de werken

Voor de veiligheid en voor het goede verloop van de werken, plaatsen wij een stelling rondom de te behandelen delen van de gevels. De niet te behandelen oppervlakten worden netjes afgeschermd voor aanvang van de werken. Bij het opstellen van de stellingen wordt rekening gehouden met de verschillende inkomhallen die toegang geven tot het gebouw. Hier wordt een doorgang voorzien, zodat de bewoners op een veilige manier het appartementsgebouw kunnen binnenkomen

Eens de stellingen geplaatst zijn wordt de huidige terrasbekleding verwijderd. Het afval dat voortkomt uit de werken wordt verzameld in een container die op het einde van de werken naar een erkend afvalverwerkingsbedrijf wordt getransporteerd.

Voor de terrassen wordt de ondergrond gestraald om een propere basis te verkrijgen en de hechting van de ondergrond te verbeteren. De terrassen worden uitgevuld door een Mastertop ULF en worden nadien voorzien van een een primer (geel) en nieuw waterdichtingsmembraan (rood). Deze wordt afgewerkt met een Topcoat (transparant/wit), die tevens als anti-sliplaag zal functioneren.

De onderzijde van de terrassen wordt gestraald, de beton delen worden gecontroleerd en waar nodig voeren wij de nodige betonherstelling uit. De slechte delen beton worden opgespoord en betonrot wordt verwijderd. Het roestend betonijzer wordt tot op het blanke gereinigd en voorzien van een beschermlaag. Het beton wordt hersteld met een hoogwaardige reparatiemortel.

De kunstleien aan de achterzijde bevatten asbest. Ons bedrijf is erkend om deze te verwijderen en wij doen dit met de grootste zorg. Onze arbeiders worden voorzien van de nodige bescherming en maskers. Tevens worden de leien verzameld in een aparte container, die naar een bedrijf wordt getransporteerd voor het neutraliseren van de asbest deeltjes.

Vervolgens gaan we de gevels reinigen, om de losse en slecht hechtende verf te verwijderen en dit zonder de ondergrond te beschadigen. Na het reinigen wordt een zuivere en goed hechtende ondergrond bekomen. De niet geschilderde delen worden eveneens gereinigd d.m.v. de Steam Wash methode om zo een goed hechtende ondergrond te bekomen.

Tot slot voorzien wij het schilderen van de voor en achtergevels doormiddel van erkende producten van Mathys. Het verven van de gevels bestaat uit 3 verschillende lagen. De eerste laag is een primer die wordt aangebracht om de hechting van de ondergrond te verbeteren. Vervolgens wordt er een elastische, waterwerende en dampdoorlatende gevelverf als tussenlaag aangebracht. De laatste laag heeft een vuilafstotende functie.

De betonnen plafonds van de terrassen, de boorden van de terrassen en de betonnen elementen van de gevel worden voorzien van  een carbonatie werende, waterafstotende, elastische scheur overbruggende en dampdoorlatende buitenverf. Deze helpt bij de bescherming van de betonnen elementen en geeft het gebouw terug een nieuw uitzicht.

Voor:

Na: