Home » Referenties
Referenties
Industrial

Ordal bvba, Ranst

Activiteit: Dakrenovaties

Ordal bvba – Ranst

Beschrijving van de werken

Group Suerickx vernieuwde de roofing van Ordal te Ranst. Eerst reinigden ze de huidige dakbedekking, dit is nodig om hechting te bekomen naar de volgende laag toe. Daarna werden de dakranden verwijderd en werd een hechtingsprimer aangebracht. De hechtingsprimer is een sneldrogende primer op basis van bitumen en vluchtige solventen. Deze wordt gebruikt als hechtingslaag om een goede hechting van bitumineuze producten te verzekeren.

Vervolgens werd er een dampdrukverdelende toplaag geplaatst, dit is een membraan met een ingebouwd dampdruk- en spanningsverdelend systeem samengesteld uit elastomeerbitumen en een composiet-polyesterinlage. De bovenzijde is afgewerkt met ingewalste leischiffers. De vrije boord is voorzien van een wegbrandfilm en de onderzijde is afgewerkt met elastomeerstroken, afgewisseld met antikleefstroken en afgeschermd met een wegbrandfolie.

Vervolgens plaatsen we opnieuw dakranden en muurkappen. In dit geval waren de oude dakranden nog van goede kwaliteit waardoor we de oude nog konden gebruiken. Als laatste is er het aanwerken aan installaties, dit doen we met Alsan Flashing. Alsan Flashing is een gebruiksklaar ééncomponent vloeibaar waterdichtingsproduct dat gebruikt wordt voor het aanwerken van moeilijke constructies zoals details, balkons, terrassen, … Uiteraard worden de tapstukken ook teruggeplaatst.

Wat hierboven werd beschreven, is een éénlaagse dakrenovatie. De klant kan optioneel kiezen voor een tweelaagse renovatie. Dit wil zeggen dat de optie “plaatsen van een dampdrukverdelende toplaag” gewisseld mag worden met het plaatsen van een dampdrukverdelende onderlaag en het plaatsen van een toplaag 4AF.

De dampdrukverdelende onderlaag, Ventiglass 3 TF, is een membraan voorzien van een glasvliesinlage. De bovenzijde is afgewerkt met een talk/zand mengeling en de onderzijde is afgewerkt met elastomeerstroken, afgewisseld met antikleefstroken, afgeschermd met een wegbrandfolie.

Voor:

Na: